Na tradicionalnom susretu sisačkog biskupa Vlade Košića, prijatelja i stipendista Biskupijske zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“ održanom u subotu 6. veljače, 80 ovogodišnjih stipendista, od čega 4 poslijediplomskog studija, potpisalo je sa Zakladom ugovor o stipendiranju.

Na početku susreta sve nazočne pozdravio je ravnatelj Zaklade dr. Domagoj Mosler ističući kako je ove godine bilo iznimno mnogo molbi i kako je to pred Zakladu stavilo još teži zadatak izbora stipendista i financiranja stipendija. „Izabrali smo baš vas. Odvažne, sposobne, darovite i pametne mlade ljude koji ste hrabro stupili u svijet nastavka svog školovanja unatoč objektivnim teškoćama s kojima se susrećete, kako vi tako i vaše obitelji. Studiranje je danas smion poduhvat u kojemu zaslužujete pomoć zbog čega ste se i obratili Zakladi koja će vas pomagati financijski tijekom ove akademske godine, ali vam je spremna pružiti i drugu vrstu podrške“, kazao je ravnatelj, nakon kojeg je stipendiste i prijatelje pozdravio i predsjednik Upravnog vijeća Zaklade preč. Tugomil Radiček.

U nastavku, riječi podrške uputio je i biskup Košić, te je ovogodišnjim stipendistima predstavio i nazočne prijatelje zaklade koji financijski, moralno i svojim autoritetom podupiru rad Zaklade.

Riječi podrške i ohrabrenja studentima su uputili i prijatelji: mons. Lovro Cindori, Marijana Petir, Marija Slišković, akademik Josip Pečarić, Đurđa Šušak, Dario i Venera Kordić, Davor Vrbanek, Tomislav Kršnjavi, Anto Kovačević,  dr. Josip Stjepandić, Ksenija Abramović, Željka Markić, Jakov Sedlar, te župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević i ovom prigodom posebno hrvatski ratni vojni invalid Đuro Glogoški, a susretu je nazočio i Josip Klemm.

Nakon što je biskup Košić dodijelio ovogodišnjim stipendistima ugovore okupljenima se obratila i stipendistica Antonija Radošević. Ona je u ime svih stipendista zahvalila biskupu Košiću, ravnatelju dr. Mosleru i svim prijateljima na velikom srcu, razumijevanju, darežljivosti i empatiji, što su prepoznali trud i upornost i što im pomažu na putu do uspjeha. „Voljeli bismo, svima vama nazočnima, opisati koliko nam to zaista znači, no sada vam samo možemo obećati da ćemo se truditi kako bi došli do zaslužene diplome i da ćemo jednog dana i mi darivanjem olakšavati i uljepšavati živote mlađih generacija, kao što ste i vi naše“.

Susret je zaključen glazbenom zahvalom koji su izveli stipendisti Karlo Ivančić na klaviru i Lucija Kovačević na flauti.

 

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com