Treći u ciklusu od četiri koncerata Zaklade "Fra Bonifacije Ivan Pavletić" pod nazivom "Dive za prijatelje" održan je u nedjelju 16. veljače u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku. Za Zakladu nastupile su mezzosopranistica Tihana Herceg Ivšić, sopranistica Martina Zadro, harfistica Tajana Vukelić Peić, flautistica Ivana Zahirović Negrerie i pijanistica Lana Bradić, a izvele su djela iz klasičnog repertoara.

Uz brojne prijatelje Zaklade, koncertu su nazočili sisački biskup Vlado Košić, kancelar Biskupije mons. Marko Cvitkušić i ravnatelj Zaklade dr. Domagoj Mosler koji je na početku i pozdravio okupljene zahvalivši im u svoje, ali i u ime svih stipendista kojima upravo prijatelji Zaklade omogućuju da manje zabrinuto studiraju. „Večerašnji koncert je humanitarni, kulturni i kršćanski susret prijatelja okupljenih oko opredjeljenja za aktivnim i angažiranim sudjelovanjem u društvu, koje ste svi vi omogućili. Hvala Vam svima na tome, kako auditoriju tako i izvođačima“, rekao je Mosler.

Na kraju koncerta okupljene je pozdravio i sisački biskup Košić posebno se zahvalivši divama što su i one među prijateljima Zaklade, te što svojim angažmanom pomažu potrebite stipendiste.

 

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com