Sisački biskup Vlado Košić donio je ovih dana, uz prethodno mišljenje Povjerenstva za dodjelu stipendija Zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“, odluku o dodjeli studentskih stipendija u akademskoj godini 2013./2014. Tako će ove godine Zaklada stipendirati 74 potrebitih studenta (72 dodiplomskih i diplomskih i 2 poslijediplomska) s područja Sisačke biskupije. Tom prigodom, u subotu 7. prosinca u sisačkom Velikom Kaptolu održan je i tradicionalni susret sisačkog biskupa, prijatelja i stipendista Zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“, na kojem je biskup prisutnim stipendistima i uručio potvrde o dodjeli stipendije.

Na početku, studente i prisutne prijatelje pozdravio je ravnatelj Zaklade Domagoj Mosler, pojasnivši još jednom na kojem principu radi Zaklada. Studenti koji su dobili stipendije Sisačke biskupije birani su u zahtjevnom procesu selekcije po kriteriju izvrsnosti u studiranju i po kriteriju potrebe, odnosno činjenici da im obitelji ne mogu pokriti troškove školovanja, a Zaklada je tu kako bi okupila prijatelje koji su voljni pomoći studentima i njihovu pomoć usmjerila k potrebitima. Doktor Mosler poručio je još studentima i kako su oni biser budućnosti, te kako se nada da će im ova stipendija pomoći u ostvarivanju njihovog punog potencijala.

Predsjednik upravnog vijeća Zaklade preč. Tugomil Radiček istaknuo je da je bilo iznimno teško od preko 150 molbi izabrati one kojima je stipendija najpotrebnija. S vjerom i nadom da će novac, koji danas nije lako skupiti, doći u prave ruke preč. Radiček poručio je studentima kako oni svojim zalaganjem trebaju opravdati taj dar koji daju dobri ljudi.

Biskup Košić potaknuo je studente da redovito izvršavaju svoje studentske obaveze te time šire dobar glas o Zakladi. Nakon uvodne riječi biskup je predstavio prijatelje Zaklade, dobre ljudi koji svojim imenom, ugledom i zalaganjem rade na promociji zaklade, te prisutnima mons. Lovri Cindoriu, mons. Marku Cvitkušiću, Mariji Halić, Tihani Herceg Ivšić, Josipu Klemmu, Mariji Slišković, dr. Josipu Stjepandiću, Đurđi Šušak i Davoru Vrbaneku, poklonio svoju novu knjigu „Biskup na prvoj crti“.

U nastavku, ravnatelj Mosler istaknuo je i ostale prijatelje Zaklade, a to su: Ksenija Abranović, Čedo Antolić, Luka Balvan, Ivan Čermak, Ante Gotovina, Karlo Ivančić, Venera Kordić, Ivica Kostelić, Niko Kovač, Anto Kovačević, Niko Kranjčar, Zlatko Kranjčar, Damir Kukuruzović, Monika Leskovar, Mladen Markač, akademik Josip Pečarić, Marko Perković, Marijana Petir, Božo Prka, mons. Vladimir Stanković, Stanko Šarić, Zdravko Tomac, Zoran Vakula.

U drugom dijelu susreta stipendistima su se obratili i neki od prisutnih prijatelja, uputivši im riječi ohrabrenja, a na kraju je stipendiste s likom i djelom Ivana Bonifacija Pavletića upoznao član Povjerenstva Družbe Sinova Bezgrješne za širenje glasa o njegovoj svetosti Dragutin Pasarić.

 

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com