Prvi koncert u novoj jesenskoj sezoni ciklusa koncerata "Prijatelji za Prijatelje" Biskupijske zaklade "Fra Bonifacije Ivan Pavletić" održan je u subotu 24. rujna u Velikom Kaptolu u Sisku. Za studente Zaklade nastupili su Najbolji hrvatski tamburaši, izvevši svoja najpoznatija djela. I ovoga puta svi izvođači odrekli su se svojih honorara u korist Zaklade, te su tako i sami postali dio mreže prijatelja koji se susreću u nesebičnom darivanju, onih koji daruju i studenata kojima je taj dar namijenjen.

Uz brojne prijatelje Zaklade koji su ispunili atrij Velikog Kaptola, koncertu su nazočili i sisački biskup Vlado Košić, kancelar Biskupije mons. Marko Cvitkušić i akademik Josip Pečarić.

Na kraju koncerta okupljene je pozdravio sisački biskup Košić zahvalivši se Najboljim hrvatskim tamburašima na koncertu, te prijateljima Zaklade što pomažu u stipendiranju potrebitih studenta.

Biskupijska Zaklada kroz proteklih šest godina usmjerava svoj rad kako bi što više studenata, do sada njih više od tri stotine, dobilo priliku da osiguraju budućnost sebi, svojoj obitelji i Domovini.

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com